2011. július 29., péntek

Budapest Retro 1.-2.rész együtt 2DVD-n Bontatlanul - Jelenlegi ára: 1 999 Ft

Tartalom: eredeti dvd filmek bontatlanul
A Két rész együtt 1. 999 forint!
Budapest Retro
Ebben a filmben csak archív felvételeket láthatunk. Mozihíradókat, reklámokat, kisfilm-részleteket. De nem a fővárossal kapcsolatos történelmi eseményekről, hanem arról, hogy hogyan éltek az emberek Budapesten ebben a húsz évben. Hol ettek, hogyan öltözködtek, hová jártak szórakozni.
Az idősebbek felidézhetik, az ifjabbak pedig megismerhetik a kor híres tárgyi emlékeit: a Panni robogót, a Modex orkánkabátot, a Varia bútort, a twist pulóvert, a szimpla feketét.
A film öt különböző epizódból áll: A pesti utca , A pesti lakás , A pesti bisztró , A pesti autó és A pesti divat . Várostörténet szekunder szinten, ahogy azt a budapestiek megélték.
 
Budapest Retro 2.
A film az elmúlt években nagy utat járt be. Sugározta a Duna Televízió , az RTL Klub , és 5 éve szerepel rendszeresen a Tabán mozi műsorán. A filmet vetítették a Giccs és Kultusz kiállításon, a Pepsi-szigeten , a Cinetripben és a III. Filmemlékezet fesztiválon. 2002 végén pedig a Moszkva térBudapest Film . A jó fogadtatáson felbuzdulva 2003-ban a stáb egy újabb négyrészes film elkészítését határozta el. c. film extrájaként DVD-n is megjelentette a
1. A pesti üzlet
2. A pesti ünnep
3. A pesti nő
4. A pesti vasárnap
A kiválasztás természetesen elég szubjektív volt. Ezzel együtt ezek a képsorok jól tükrözik a korszak lenyomatát, az öltözködés, a hajviselet, a kirakatok - mind-mind művelődéstörténeti emlékek, sokatmondók és többnyire szórakoztatók is.
Az archív felvételek hol eredeti narrációval láthatók, hol pedig vendégszövegek mennek alattuk rádióhírek, politikai állásfoglalások vagy reklámszövegek formájában, ezáltal újabb jelentésrétegekkel ruházva fel őket.
 
EXTRÁK:
Előzetes
Kimaradt jelenetek
Audiókommentár - Papp Gábor Zsigmonddal, Tamási Miklóssal, Máté Gáborral és Vallai Péterrel
Szöveges információ - Információ a film készítéséről
Szöveges információ - 2 újságcikk 2003-ból
Képgaléria
Interjú - Rádióinterjúk
Életrajz - Alkotók életrajza
Képgaléria - Kártya-naptár gyűjtemény
Képgaléria - Gyufacímke gyűjtemény
Képgaléria - Újságszemelvények
Játék (hagyományos DVD-készüléken is játszható) - Retrokvíz
Játék (hagyományos DVD-készüléken is játszható) - Memória-játék



Jelenlegi ára: 1 999 Ft

Az aukció vége: 2011-08-01 06:10
. Budapest Retro 1.-2.rész együtt 2DVD-n Bontatlanul - Jelenlegi ára: 1 999 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése